De missie van NeverEnding Kitchen

Wij faciliteren een leven lang kookplezier waarbij we samen zorg dragen voor de grondstoffen

De afgelopen decennia zijn bijna al onze keukens en meubilair gemaakt van MDF en spaanplaat. Omdat deze producten niet herbruikbaar ontworpen zijn, vormen ze een grote stroom op de afvalberg.

Wereldwijd gaat het om maar liefst vijftig miljoen ton per jaar. Dit komt door de eenvoudige reden dat de materialen waaruit de panelen zijn opgebouwd zo zijn verlijmd dat het proces onomkeerbaar is. Hierdoor zijn de materialen nauwelijks meer te scheiden tot pure reststromen, een voorwaarde voor hoogwaardig hergebruik.

Daarnaast bevat een groot deel van deze verwerkte materialen ook ongezonde en giftige stoffen (zoals de binder: formaldehyde) die ons milieu en de gezondheid schaden. In Nederland worden in Nederland jaarlijks ongeveer 300.000 keukens verkocht en ongeveer eenzelfde aantal afgedankt.Hierdoor belanden ieder jaar zo'n 1,5 miljoen keukenkastjes op onze afvalberg.

De wegwerpmaatschappij is onhoudbaar.
In een tijd dat we meer nadenken over grondstoffen en milieu, zoeken we naar oplossingen.
Wij hebben die gevonden!

Wij faciliteren een leven lang kookplezier waarbij we samen zorg dragen voor de grondstoffen. Met innovatieve productiemethoden maken we van afval gezonde circulaire keukens.

We bieden een keuken die met uw wensen mee verandert. Dankzij de modulaire opbouw is elk onderdeel eenvoudig los te koppelen en te verwisselen. De opstelling en het uiterlijk zijn op ieder gewenst moment aanpasbaar. Hiermee garanderen we een keuken voor het leven!

Is de keuken toe aan vervanging dan nemen wij de keuken weer terug en maken uit de grondstof van de oude keuken opnieuw een circulaire keuken. Zo verandert uw keuken nooit meer in afval.

Met de aankoop van een NeverEnding Kitchen stop je de verspilling van grondstoffen en start je met het investeren in gezonde en herbruikbare materialen. De keuken is een waardevolle opslagplaats, als de grondstofwaarde stijgt profiteert u mee.

Zo is de keuken en het kookplezier: NeverEnding!

De waarden

de voordelen van NeverEnding Kitchen

Lage Co2 footprint

De circulaire keuken wordt gemaakt van natuurlijke vezels van afvalreststromen en draagt hiermee bij aan de reductie en opslag van CO2. Door het gebruik van het gepatenteerde grid in de panelen zijn er veel minder grondstoffen nodig voor productie. Ook scheelt dit enorm in het brandstofverbruik tijdens het transport.

Aanpasbaar

De keuken kan eenvoudig worden aangepast aan veranderende wensen. Het ontwerp is flexibel indeelbaar, plug-and-play en remontabel. Is er een onderdeel beschadigd of wil je het uiterlijk veranderen? Geen zorgen, de opstelling of het uiterlijk kunnen eenvoudig worden aangepast.

Circulair & Gezond

De keukenpanelen zijn CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde. Door het geringe gewicht is het gezond en fijn werken voor de mensen die keukens sjouwen en monteren.

Made in Holland

De keuken wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.

100% Herbruikbaar

De onderdelen zijn modulair en slijtvast en daardoor langdurig herbruikbaar. Is de keuken toe aan vervanging? Dan nemen we de keuken of het onderdeel terug in de productiestroom. En wordt uit de grondstof van de oude keuken opnieuw een circulaire keuken gemaakt.

Hoogteverstelbaar

Onze keuken is standaard in hoogte verstelbaar. Hij wordt geïnstalleerd in de hoogte die u wenst, én is ook verstelbaar voor een volgende gebruiker.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de afwerking geproduceerd, aangebracht en hoe circulair en duurzaam is dat proces? 

Voor de afwerking bestaan verschillende mogelijkheden. De meest standaard manier is om de platen af te werken met HPL. Dit is nog niet zo circulair als wij willen, maar wel de beste manier om te komen tot de juiste performance voor een keuken. 

We maken hierbij gebruik van een recent ontwikkelde techniek om de lijm waarmee de HPL is bevestigd weer los te maken, zodat HPL en plaatmateriaal van elkaar gescheiden kunnen worden. Hiermee maken we een enorme stap in de goede richting.

Er zijn daarnaast nog andere mogelijkheden zoals een eco-friendly en biobased HPL-plaatmateriaal gemaakt uit bagasse, een reststroom ontstaan uit suikerriet bij de productie van tafelsuiker. Een ander alternatief is duurzaam en volledig gifvrij poedercoaten van het materiaal waarbij er tevens geen kantenband meer nodig is. 

Neem contact op

Wij helpen u aan een keuken die nooit meer verloren gaat. Voor interesse en/of vragen, neem gerust contact met ons op via info@triboo.nl of dit formulier.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
terug naar home