Persbericht

TRIBOO lanceert NeverEnding Kitchen, eerste circulaire keuken ter wereld.

TRIBOO lanceert tijdens de Dutch Design Week een nieuw circulair keukenmerk; NeverEnding Kitchen. Hiermee wordt een leven lang kookplezier gefaciliteerd,waarbij samen met klanten zorg wordt gedragen voor onze grondstoffen. De keuken is gemaakt van afval uit reststromen van natuurlijke cellulose vezels.

Jaarlijks eindigen 1,5 miljoen keuken kastjes op de afvalberg

De afgelopen decennia zijn praktisch al onze keukens gemaakt van MDF en spaanplaat. Omdat deze producten niet herbruikbaar ontworpen zijn, vormen ze een grote stroom op de afvalberg. Wereldwijd gaat het om maar liefst vijftig miljoen ton per jaar. Dit komt door de eenvoudige reden dat de materialen en panelen zijn verlijmd. Hierdoor zijn de materialen nauwelijks meer te scheiden tot pure reststromen, een voorwaarde voor hoogwaardige hergebruik.

Daarnaast bevatten deze verwerkte materialen ook ongezonde en giftige stoffen (zoals de binder:formaldehyde) die ons milieu en de gezondheid schaden. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 300.000 keukens verkocht en ongeveer eenzelfde aantal afgedankt.Hierdoor belanden jaarlijks zo'n 1,5 miljoen keukenkastjes op onze afvalberg.

NeverEnding Kitchen is een keuken voor het leven

Deze wegwerpmaatschappij is onhoudbaar. In een tijd dat we meer nadenken over grondstoffen, gezondheid en milieu, zoeken we naar oplossingen. TRIBOO bedacht daarom een duurzaam alternatief voor de keuken; de NeverEnding Kitchen.

De NeverEnding Kitchen garandeert een keuken voor het leven. Het bedrijft biedt een keuken die met de wensen van de klanten mee verandert. Dankzij de modulaire opbouw is elk onderdeel eenvoudig los te koppelen en te verwisselen. De opstelling en het uiterlijk zijn op ieder gewenst moment aanpasbaar.  

Keukens als opslagplaatsen voor grondstof

Als de keuken toe is aan vervanging, dan wordt de keuken weer teruggenomen en wordt uit de grondstof van de oude keuken opnieuw een circulaire keuken gemaakt. Zo verandert de keuken nooit meer in afval.

Met de aankoop van een NeverEnding Kitchen stopt de verspilling van grondstoffen en start de eigenaar met het investeren in gezonde en herbruikbare materialen. De keuken is een waardevolle opslagplaats, als de grondstofwaarde stijgt profiteert de koper mee. Zo zijn keukens en het kookplezier NeverEnding.

Made inHolland

NeverEnding Kitchen wordt gemaakt in Nederland en daar zijn we trots op. Niet alleen verlaagt dit de CO2 footprint doordat er minder transport nodig is. Tevens ziet NeverEnding Kitchen lokale productie als een essentieel onderdeel van de circulaire economie. Het bedrijf wil Nederland sterker en innovatiever maken, juist door de maakindustrie hier te houden. Door innovatieve oplossing te creëren kan het bedrijf de concurrentie aan met het buitenland.

Programma Dutch Design Week

Het keukenmerk NeverEnding Kitchen wordt gelanceerd op Dutch Design Week op dinsdag 23 oktober 2019. De eerste keuken is dan ook te zien in Strijp-T op de 5de-6de verdieping. Op vrijdag 25 oktober wordt de keuken officieel gepresenteerd.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE

Meer informatie NeverEnding Kitchen

Martijn Vinke, Directeur TRIBOO

T. (+31) 06 57106273

E. martijn@triboo.nl

W. www.neverendingkitchen.nl

Verder lezen:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
terug naar home