circulaire keuken

NeverEnding Kitchen reduceert co2 door lichtgewicht #GREENGRIDZ meubelconstructie paneel

Trailers kunnen door het lichtgewicht meubelconstructie paneel wat in Nederland gemaakt wordt 100% beladen worden. Dat scheelt kilometers, brandstof en CO2.

Voor elke 100% beladen trailer #GREENGRIDZ rijden er twee half vol beladen trailers met massieve meubelpanelen. Dat scheelt kilometers, brandstof en CO2. Doordat een lading #GREENGRIDZ panelen minder weegt hoeft de motor van de vrachtwagen minder inspanning te leveren. Hierdoor is het brandstofverbruik en CO2 uitstoot aanzienlijk lager ten opzichte van een lading traditionele massieve meubelpanelen. #GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten waardoor de CO2 uitstoot en de belasting op het milieu minimaal is in vergelijking met panelen die van ver weg komen.  

60% MINDER MATERAAL = 50% MEER VOLUME VERVOEREN

In Nederland is het maximum gewicht van een vrachtwagen inclusief lading  gesteld op 50.000 kilo. In de praktijk betekent dit dat trailers met massieve plaatmaterialen maar voor de helft beladen kunnen worden. Hierdoor is de beladingsgraad slechts 50% van het totaal volume dat vervoerd kan worden. Met #GREENGRIDZ kunnen trailers door het lichte gewicht 100% beladen worden en dat scheelt weer brandstof en CO2.

60% MINDER MATERIAAL = 50% MINDER GEWICHT

Het gewicht van massieve meubelpanelen is zwaar. In verhouding met #GREENGRIDZ scheelt dit ongeveer 60%. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ. Het #GREENGRIDZ meubelpaneel is verkrijgbaar van 20mm tot 400mm. Naarmate het paneel dikker wordt nemen de gewichtsvoordelen significant toe en neemt het benodigde materiaal exponentieel af. Het gewicht van massieve meubelpanelen is zwaar. In verhouding met #GREENGRIDZ scheelt dit ongeveer 60%. Het gewicht per m3 bedraagt gemiddeld van spaanplaat 650 kilo, multiplex 800 kilo en #GREENGRIDZ 250 kilo.

60% MINDER MATERIAAL = 60% MINDER GEWICHT TILLEN

Een meubel wat er robuust eruit ziet maar dit niet weegt! Ons geheim van lichtgewicht zie je niet! Door toepassing van ons gepatenteerde GRID bestaat het meubelpaneel voor 60% uit lucht. Dat is fijn voor het welzijn en de gezondheid van onze klanten, het is makkelijk te verplaatsen, in elkaar te zetten en je ontziet hier ook je rug mee.  

#GREENGRIDZ = 60% MINDER MATERIAAL = 60% MINDER CO2

Doordat er 60% minder materiaal hoeft te worden gebruikt om het #GREENGRIDZ  meubelpaneel te maken, wordt er 60% minder grondstof onttrokken aan moeder aarde. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken.  Hierdoor voorkom je het gebruik van materiaal. Meer duurzaam en circulair als dat gaat het niet worden!

#GREENGRIDZ HET MEUBELPANEEL MET EEN GEZONDE MISSIE

Bijna alle meubelen worden gemaakt van massieve meubelpanelen. Met deze toepassing zijn er veel grondstoffen nodig en zijn de panelen qua gewicht erg zwaar. De maatschappelijke opgave qua gezondheid, duurzaamheid en circulariteit is om zuinig met grondstoffen om te gaan, geen afval te produceren en CO2 te besparen. Wie had kunnen denken dat het maken van meubelen hieraan een bijdrage zou kunnen gaan leveren. Door toepassing van  #GREENGRIDZ, het meubelconstructie paneel met een gezonde missie, wordt het behalen van deze doelstellingen kinderspel.

Verder lezen:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
terug naar home