circulaire keuken

GEEN GREENWASHING IN DE NEVERENDING KITCHEN

Circulair: ziet u met al het zogenaamde circulaire aanbod door de bomen het bos nog?

De vraag naar circulaire producten heeft ertoe geleid dat het aanbod daarvan is toegenomen. Dat is goed nieuws en daar worden wij blij van. Maar ziet u met dat toenemende 'circulaire' aanbod door de bomen het bos nog en krijgt u wel wat u zoekt?

Greenwashing

Veel producten hebben tegenwoordig een circulaire sticker gekregen terwijl het product nauwelijks is verbeterd of echt circulair is. Een paar zonnepanelen op het dak van een productie locatie lijkt al voldoende voor een circulaire sticker op de offerte of het product. Een kleine verbetering wellicht, maar rechtvaardigt wat ons betreft niet dat het eindproduct plots circulair genoemd mag worden. Dit fenomeen wordt ook wel greenwashing genoemd.

Niet èlke organisatie die aan greenwashing doet, doet dit bewust. In veel gevallen wil men iets maatschappelijks doen, maar ziet men niet in dat het kernproces van het bedrijf ook aangepast moet worden om daadwerkelijk maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Soms is greenwashing de eerste stap naar een daadwerkelijk maatschappelijk verantwoord beleid.

Voor u als afnemer in ieder geval niet eenvoudig te duiden en daardoor krijgt u niet wat u zoekt.

DNA

Bij NeverEnding Kitchen zetten we niet de eerste stap om een niet-circulair product een beetje beter te maken, maar zit het circulaire in ons DNA. Het is ons bestaansrecht. Wij doen onderzoek om de meest circulaire materialen te vinden, te ontwikkelen en uitsluitend deze toe te passen. Wij maken keukens vanaf de tekentafel direct circulair met de meest vooruitstrevende technieken. Daar staan wij voor.

Aanzienlijke milieuverdienste

Geen greenwashing dus bij NeverEnding Kitchen! Ook externe instanties zijn het daarmee eens.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt bijvoorbeeld in samenwerking met RVO.nl de Milieulijst op. De NeverEnding Kitchen heeft “een aanzienlijke milieuverdienste ten opzichte van het gangbare alternatief”, wat een eis is om op deze milieulijst terecht te komen. Daarom kunnen wij uw circulaire keuken of pantry leveren die daaraan voldoet.

Dit is een van de manieren waardoor u zeker weet dat uw circulaire keuken of pantry van NeverEnding Kitchen ècht circulair is. Met de aankoop van een NeverEnding Kitchen kiest u voor een leven lang kookplezier en helpt u mee om de verspilling van onze grondstoffen te stoppen en de afvalberg te verkleinen.

Verder lezen:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
terug naar home